A meglangyosított tejet összekeverjük 1 tk cukorral, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és hagyjuk felfutni.
A lisztben elmorzsoljuk a felkockázott, hideg vajat. Hozzáadjuk a sót, a megmaradt cukrot, a felfuttatott élesztőt, valamint a tojássárgájákat, és alaposan összedolgozzuk az egészet. Az így kapott tésztát három egyenlő részre osztjuk, majd folpakba csomagolva mindegyiket 1 órán keresztül kelesztjük.
A töltelékhez összekeverjük a darált diót, a porcukrot és a vaníliás cukrot. A lekvárt simára keverjük.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk a megkelt tésztákat kb. 30 × 40 cm-es téglalapokká. Elosztjuk két tésztalapon a lekvárt és a diós tölteléket, egymásra helyezzük őket, ezután befedjük az utolsó lappal.
A zserbót tepsibe tesszük, és 170 fokra előmelegített sütőben 40-45 percig sütjük. Kivesszük, és hagyjuk kihűlni.
A csokimázhoz sűrű szirupot főzünk a cukorból és 1 dl forró vízből. A tűzről levéve beleszórjuk a felaprított étcsokoládét, és kevergetve hagyjuk felolvadni. Ha kihűlt, de még folyós, belekeverünk 1/2 tk vizet és a villával felvert tojásfehérjét.
A mázt a süti tetejére simítjuk, és hagyjuk megszilárdulni. Felszeletelve kínáljuk.
Megjegyzés
A legfinomabb zserbó, mely az eredeti recept alapján készül.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.